Tendencias helados 2017

ÚLTIMES TENDÈNCIES EN GELATS

La indústria gelatera és de les més pròsperes del món, ja que continua experimentant un creixement anual de més del 3%, especialment en països asiàtics. En llocs amb més tradició gelatera s’han viscut uns quants anys d’estancament. En aquests casos el secret per augmentar vendes està en la segmentació mitjançant la creació de gelats per un nínxol molt específic. Per exemple:

  • Els consumidors preocupats per la seva dieta, que no volen renunciar al plaer d’un gelat, són un bon perfil per a gelats baixos en greixos i sense sucre.
  • Els consumidors amb intolerància a la lactosa haurien de poder trobar el seu racó de gelats sense lactosa al mostrador.
  • Pels consumidors que busquen una experiència sensorial més enllà dels sabors ja coneguts, fa temps que la creativitat ha arribat a aquest sector de la mà de pastissers que cada any llancen noves col·leccions desafiants amb combinacions no gens habituals en el món dolç dels gelats: sabors salats, fumats i picants, per esmentar-ne alguns.

 

Tendències que arribaran:

  • Gelats amb suplements incorporats com el calci o vitamines.
  • Gelats de pals artesans.
  • Toppings a escollir, no només en iogurteries.

Els gelats de bona qualitat són molt nutritius ja que aporten sobretot proteïnes i calci i, a més, tenen menys calories que la majoria de pastissos. Als països nòrdics i Estats Units es consumeixen gelats durant tot l’any com un aliment més, mentre que en altres països com España aquests s’associen a l’estiu i es mengen com a capritx (al menys és un capritx nutritiu).

¿Quins recipients per a gelats són els preferits?

És qüestió de preferències menjar un gelat en terrina amb cullereta, en un con de galeta o endur-se’l a casa en una summerbox. No en tenim estadístiques i potser els nostres clients gelaters ens podrien ajudar comentant aquí què es ven més al seu establiment.

Summerbox

Summerbox – Es pot propiciar que es comparteixi el seu gelat entre un grup de gent gracies a les Summerbox de diferents mides.

La galeta suposa un plus de calories però, si és de bona qualitat, el format cruixent de la galeta combinat amb el format cremós del gelat es converteix en una de les opcions preferides.

Les terrines són ideals per a tenir més control sobre les calories que es consumeixen.

El gelat de pal és un format molt utilitzat per marques comercials i no s’associen tant a la gelateria artesana, però aviat també veurem gelats de pal artesans, ja que aquests tenen un ingredient afegit que no tenen els altres formats: la cobertura de xocolata!

Tenint en compte que el punt fort de les gelateries artesanes és la seva gamma de sabors i ingredients de primera, és recomanable personalitzar terrines, cons i tovallons perquè es relacioni la marca amb la qualitat.

Tarrinas personalizadas

Tarrines personalitzades – El millor que li pot pasar es que els carrers s’omplin de gent consumint gelat i es sàpiga que provenen de la seva gelateria.

De Tailàndia ens arriba una iniciativa que aporta una dimensió més al plaer de menjar el gelat: l’estètica. Fins ara el més important eren els sabors i no donàvem tanta importància a la presentació, però en una gelateria tailandesa venen els gelats en forma de roses de colors, la qual cosa fa els gelats, a més de saborosos, preciosos. Veurem aquí aquestes meravelles?

Gelat Rosa

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar