Tapas

Tapes creatives, recipients creatius

Les tapes són molt més que petites racions de menjar, ja que a Espanya van associades a un acte de socialització, a una manera de compartir, de sortir de casa, de menjar en companyia de forma desenfadada i espontània. És quelcom tan arrelat a la cultura espanyola (tot i que no és un costum molt antic, diuen que ῝només῎ data del segle XIX) que fins i tot el ministre de Cultura ha proposat a la UNESCO que siguin reconegudes com a Patrimoni de la Humanitat. Tot i que encara no gaudeixen d’aquest títol, sí que podem dir que tenen el seu propi Dia Mundial de la Tapa, el 3er dijous de juny.

 

Tapes de Garcia de Pou

Les tapes contemporànies fusionen ingredients i receptes de tot el món.

 

La Federació Espanyola d’Hosteleria va realitzar un estudi que posa de manifest algunes dades que, la veritat, no us sorprendrà si sou consumidor/a habitual de tapes… de les clàssiques. Per exemple:

  • Les quatre tapes més consumides pels clients són : la truita, les patates braves, l’ «ensaladilla» russa i les croquetes.
  • Només el 58,8% dels establiments les ofereixen gratuitament amb la beguda.
  • El preu mitjà està entre 1,5 i 2,5 €.
  • Cada client consumeix de mitjana entre 1 i 3 tapes.
  • Es consumeixen sobretot a la tarda-nit.
  • S’acompanyen, amb diferència, amb cervesa.

Però el món de les tapes ha evolucionat! Des de que Ferran Adrià va començar la seva trajectòria fent tapes a El Bulli, i es va crear el concepte de «gastrobar» i «neotaverna», poc a poc les tapes han esdevingut, en molts casos, petites joies gastronòmiques, porcions de pura creativitat assequibles i divertides.

 

Tapa_lata_GarciadePou

Sorprengui als seus clients amb aquestes llaunes. S’hi poden servir olives, sardines, escalivada…

 

A Garcia de Pou estem contents de poder acompanyar aquest corrent creatiu amb els suports ideals per a presentar les tapes «amb gràcia».

Busqueu formats i recipients innovadors per a tapes ? Faci una ullada a:

 

Tapas_conos_GarciadePou

S’ha de tenir en compte que les tapes es mengen sovint a peu dret a la barra. Han de ser fàcils de menjar en dues o tres mossegades sense embrutar-se.

 

 Gaudiu creant les vostres tapes, deixeu que voli la imaginació, estigueu segurs que al nostre catàleg trobareu el recipient ideal per a emplatar-les.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar