¿Por qué tomamos café?

Perquè prenem cafè?

Existeixen manuscrits que demostren que ja al s. IX els monjos sufís del Iemen prenien cafè per a mantenir-se desperts durant les seves meditacions. Segons explica el còdex Abd-Al-Kadir, l’arbre creixia salvatge a Abissínia (actual Etiòpia) i, després de ser descobert accidentalment per Omar, un aprenent de metge procedent de Moca, el cafè va començar a ser cultivat a les comunitats religioses iemenites.

 

cafe_historia

Quedar «per a prendre un cafè» segueix sent un recurs per a socialitzar.

 

Des d’allí s’estengué el seu ús entre els sufís de la península aràbiga, Egipte, Síria, Pèrsia i Turquia, per això el port de Moca concentrava el tràfic mundial de cafè entre els ss. XV i XVIII. En les cultures àrabs es van popularitzar els establiments anomenats «escoles de savis» on els intel·lectuals de tots els àmbits feien tertúlia mentre prenien cafè.

L’Imperi otomà, a través d’Itàlia i Àustria, va introduir el costum de prendre cafè entre les classes aristocràtiques d’Europa. Al s. XVII es van obrir les primeres cafeteries a les ciutats més importants: Londres, París, Viena, Venècia i Amsterdam van acollir no només la moda de prendre cafè, sinó també de reunir-se en llocs públics per a discutir sobre temes polítics i religiosos.

 

gots tèrmics de Garcia de Pou

Gràcies als gots tèrmics els seus clients poden emportar-se el cafè al seu gust i prendre-se’l on els convingui.

 

Tant la preparació com la degustació del cafè s’han anat adaptant a les diferents cultures: amb o sense sucre, amb espècies, bullit, filtrat, amb llet, amb nata, xarop, licors… el cafè sembla ser un aliment de primer ordre a mig món. Fins i tot després de moltes investigacions finalment se li atribueixen més beneficis que perjudicis: és antioxidant, prevé la diabetis II, redueix els nivells d’àcid úric, prevé la cirrosi hepàtica, és energitzant i afavoreix les funcions neurotransmissores del cervell per la seva aportació de potassi, magnesi, manganès, vitamines B2, B5 i niacina.

El consum de cafè s’ha duplicat en els últims vint anys i segueix augmentant, ja que països amb poca tradició cafetera com Japó, Xina i Rússia se sumen a aquest hàbit. La manera de prendre’l també va canviant i es consumeix al carrer, als parcs, durant els trajectes…

 

gots de cartró per cafè

Personalitzats i amb varis models de tapa. Aconsegueixi ser l’establiment preferit dels seus clients per a prendre el cafè.

 

Oferir un cafè excel·lent pot ser un punt fort i fidelitzar clients. A Garcia de Pou posem a la seva disposició la nostra gamma de gots per a begudes calentes que, a més, reforçaran el seu branding:

Els gots de cartró de doble paret amb cartró ondulat són els més recomanats per a begudes molt calentes.

  • Pot proveir-se de diverses mides per a cafès curts, llargs, amb llet, capuccinos, etc.
  • Cada mida té la seva tapa negra per a facilitar el transport i el consum a l’exterior.
  • I són personalitzables!

Els gots tèrmics de foam blanc

Així doncs, el seu cafè fidelitza clients?

 

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar