MENJAR PER A EMPORTAR: COM ADAPTAR LA SEVA CARTA A CLIENTS VEGETARIANS?

Tot i que cada cop som més conscients de la importància d’alimentar-se de forma sana i equilibrada en el nostre dia a dia, durant les festes nadalenques els nostres hàbits beneficiosos es veuen alterats per la suma de dinars i sopars en els quals el que prima no és com de saludables són els plats sinó la tradició i els productes típics de l’època.

Després de tal concentració de calories, dolços, carns i mariscs, potser el nostre cos mereix un esforç extra per a reprendre les nostres receptes senzilles i equilibrades amb més urgència.

Com podem ajudar als nostres clients que no tenen temps de cuinar i compren el menjar preparat a començar l’any, tot menjant saludablement i fora de casa?

Aquesta vegada comptem amb la col·laboració de la Montse Tapia, professora de cuina vegetariana i assessora gastronòmica que durant anys ha aportat innumerables receptes a la revista Cuerpo Mente i ha ajudat negocis de menjar per a emportar a adaptar els seus plats i menús a dietes vegetarianes, intoleràncies digestives, al·lèrgies alimentàries, etc.

Segons la Montse Tapia, no és el mateix tenir en un menú plats vegetals, que tenir plats per a vegetarians. Quan es tracta de pensar un menú per a clients vegetarians hem de tenir en compte que aquest perfil de client necessita cobrir totes les seves necessitats de proteïnes, vitamines i minerals amb productes d’origen vegetal. Hem de pensar en oferir una varietat de plats apetibles, visualment atractius, altament nutritius… i sense carn de cap tipus!

Li donem aquí alguns consells per a començar:

1.

Cuini plats amb arròs integral, ja que aporta més nutrients que l’arròs refinat. Sovint a casa no cuinem arròs integral perquè requereix d’un temps de cocció més llarg. I si poguéssim comprar ja fet un pilaf d’arròs integral amb verdures?

2.

Familiaritzi’s amb el tofu i el seitan. Són aliments molt versàtils que es poden fer servir com a base de molts plats i a més aporten les proteïnes que el cos necessita diàriament.

3.

Incorpori receptes amb algues. Són altament riques en minerals i vitamines, per la qual cosa, en un sol plat es poden cobrir les necessitats diàries d’alguns nutrients.

4.

Reinventi alguns plats que tradicionalment porten carn per a convertir-los en vegetarians: canelons d’albergínia, salsa bolonyesa vegana, mandonguilles vegetals…

5.

Pensi en els consumidors intolerants a la lactosa i faci les seves beixamels i salses amb liquats de cereals (llet de civada, d’ametlles, d’arròs, de soja, etc.). Aquests poden substituir perfectament els derivats de la llet de vaca.

La presentació d’aquests plats és la mateixa que els tradicionals. Pot usar els recipients de menjar per a emportar que compra habitualment, però vostè sap que està contribuint a millorar la salut i el benestar dels seus clients.

S’anima? A García de Pou l’acompanyem!

Montse Tapia és professora de cuina vegetariana i assessora de negocis que desitgen actualitzar la seva oferta gastronòmica per adaptar-se a les noves tendències.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar