LA PORTADA DEL NUEVO CATÁLOGO ES DE ...

LA PORTADA DEL NOU CATÀLEG ÉS DE…

«Caront, cansat de transportar ànimes a l’altre costat del riu Aqueront a canvi d’una moneda, es fa repartidor de pizzes i menjar a domicili: muntat damunt d’una barqueta voladora, reparteix a tota velocitat en un món imaginari, ingràvid». Amb aquestes paraules descriu Quim Hereu l’obra que ha fet per a la portada del catàleg 2019/20 de Garcia de Pou. S’hi pot veure l’antiga barca de Caront amarrada a port i també «éssers estrambòtics que contemplen les seves evolucions, pròpies d’un equilibrista francès. Al fons, un cargol del Temps reparteix joventut eterna a tothom qui en vol». Es tracta d’una peça ben característica de l’obra d’Hereu, el pintor català que és considerat el màxim representant de l’ Estrambotisme, un corrent artístic iniciat als anys 70 a l’Empordà per Joan Fuster Gimpera. Fuster va deixar en herència l’ Estrambostisme a Hereu, perquè fos el seu successor i el revitalitzarà. Aplicant el seu estil propi a l’essència dels productes de Garcia de Pou, n’ha resultat aquesta obra exquisida.

Quim Hereu - Autor portada catàleg 2019-20

Com cada any des de ja en fa més de trenta, hem encarregat a un artista reconegut la portada del catàleg anual de Garcia de Pou. En aquesta ocasió ha estat Quim Hereu, però també Javier Mariscal, Daniel Torres, Forges, Antonio Vives Fierro, Ramon Moscardó, Antoni Pitxot, Manel Anoro o Leonard Beard han dibuixat o pintat les portades dels nostres catàlegs.

Per a Hereu, haver-li encarregat l’obra «és una benedicció» perquè «cal que la gent entengui que cal comprar obra de pintors vius, els morts ja no ho necessiten, i si l’obra encarregada passa a formar part d’un conjunt d’obres d’altres artistes, doncs millor: no se sentirà mai sola».

Expert dibuixant i pintor autodidacte, Quim Hereu (Girona, 1963) va entrar en contacte amb les obres de grans artistes romàntics, renaixentistes i surrealistes, fascinat pel perfeccionisme del dibuix i l’aplicació de l’oli. La terra on va créixer, l’Empordà, és la seva gran font d’inspiració. El 1983 va establir el seu primer estudi a Girona, on va exposar la seva obra en diferents galeries, però aviat començaria a viatjar pel món buscant cultures i exotismes que li exaltessin la imaginació. Avui, des de el seu estudi en el DOR Museum en el complex cultural de La Fortalesa (Sant Julià de Ramis, Girona), Hereu impulsa l’ Estrambotisme amb la trilogia de pintures a l’ oli més grans del món: El Temps, El Poder i La Llibertat.

Quim Hereu - Autor portada catàleg 2019-20

El nou catàleg 2019/20 de Garcia de Pou estarà disponible el 15 d’abril, amb la incorporació de més de 300 nous productes.

Doni un cop d’ull al recorregut artístic de totes les nostres portades.

www.quimhereu.com | @quimhereu

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar