Sushi

LA HISTÒRIA DEL SUSHI

El «sushi» no és d’origen japonès. Va néixer a la Xina el s. IV a. C. com una forma de conservar el peix tot deixant-lo fermentar en arròs cuit al vapor en atuells durant mesos. El verdet que produïa l’arròs servia com a ferment per a conservar el peix; per a consumir-lo s’havia de rentar el peix i llençar l’arròs.

Amb l’arribada de l’imperi Mongol a la Xina van anar canviant els hàbits d’alimentació i es va anar perdent el costum  de conservar i consumir peix, així que va ser al Japó (van aprendre aquesta manera xinesa de conservar els aliments abans de Gengis Khan) on va perdurar aquesta tècnica i va evolucionar fins això que avui coneixem com a «sushi».

Relacionem la paraula «sushi» amb el peix cru, però en realitat significa «su»=vinagre + «shi-meshi»= arròs: «arròs avinagrat». L’aliment bàsic del «sushi» és l’arròs amb vinagre i es complementa amb peix, marisc, verdura, etc.

Al s. XIV es va inventar el vinagre d’arròs, que va substituir la fermentació natural i va escurçar el procés de maduració.

La disminució del període d’adob va propiciar la proliferació de botigues de «sushi» per a vendre’l com a obentô a prop de parcs i teatres.

A partir del s. XX, gràcies a la millor refrigeració dels aliments, es va consolidar el «sushi» com a take away, preparat al moment i amanit amb peix fresc cru.

Un indicador de modernitat

Vivim en l’era en la qual es globalitzen les receptes més ràpides i versàtils de cada cultura: pizzes italianes, tapes espanyoles, burgers americanes,  crêpes franceses,  burritos mexicans, «kebabs» àrabs. En el «sushi» japonès, el món ha trobat un menjar que reuneix tots els elements per a guanyar adeptes: és complet i nutritiu, apte per a take away i ideal per a compartir i socialitzar. Així és com s’ha convertit en un indicador de modernitat, el fet de que poc a poc en totes les ciutats apareguin negocis dedicats a vendre «sushi» per a emportar.

Sushi Box

Els recipients indispensables per a un negoci de «sushi» per a emportar

A l’hora de servir, és bàsic oferir el «sushi» en recipients dissenyats per a controlar la humitat. Les sushi box amb tapa són la nostra proposta més eficient.

Si el seu missatge està basat en criteris RSC (responsabilitat social corporativa), s’ha de plantejar l’ús de les sushi box BIONIC, la vaixella de canya de sucre totalment biodegradable.

Els bastonets de bambú d’un sol ús són un clàssic del menjar oriental que no poden faltar.

Take away para sushi

Sushi bar a l’estil japonès

Si disposa d’un espai per a menjar al local, proposi als seus clients un servei de taula a l’estil japonès que els transportarà a Tokio:

No oblidi aprofitar que els seus productes viatgen cap a empreses i domicilis particulars, per a fer branding: personalitzi les bosses de transport, els tovallons i fins i tot les barquetes per a emportar.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar