Productos para Halloween

Halloween: Què celebrem en realitat?

Amb el que ens agrada a Garcia de Pou estar presents a totes les festes, tot facilitant la logística i el muntatge amb els nostres productes d’un sol ús, no podem faltar a la celebració de la nit del 31 d’octubre. A més de presentar el nostre catàleg de Christmas Party & Halloween, en aquest article li expliquem la connexió d’aquesta celebració amb les tradicions precristianes europees.

party packs

Vampirs, calaveres, ratpenats… En els nostres party packs trobarà tots els elements per a una festa de Halloween.

 

Halloween i Tot Sants: el mateix origen

Halloween ens arriba dels Estats Units però l’origen d’aquesta festa és pagana i europea. En les cultures precristianes del vell continent es celebraven en aquesta època la fi de les collites, l’arribada del fred i fosc hivern, el final de les veremes i el magusto: el començament de l’època de recol·lecció de les castanyes; aquests fruits eren un aliment bàsic en la dieta de les zones muntanyoses abans que s’estengués l’ús del blat de moro i la patata a partir del segle XVIII.

Segons la tradició celta, la nit del 31 d’octubre (Samhain) els vius i els morts es retrobaven, ja que els límits entre els dos mons s’esvaïen temporalment. Els seus ritus s’omplien d’elements relacionats amb la mort.

A partir del s. IX el cristianisme es va anar imposant a tot Europa i es va intentar substituir els ritus pagans tot desplaçant la celebració del Dia de Tots Sants (en anglès All Hallows Day) des del 13 de maig al 1er de novembre, i el Dia dels Difunts al 2 de novembre. Als països anglosaxons es va cristianitzar el culte a la mort, però van romandre alguns costums típics del Samhain durant la vigília de Tots Sants (All Hallows’s Eve, per contracció Halloween). Cap a mitjans del s.XVIII els emigrants irlandesos van arribar a Amèrica amb els seus cultes i tradicions. Poc a poc, la nit del 31 d’octubre va perdre tot el seu sentit religiós per a convertir-se en una festa dissenyada per als nens, però curiosament conservant elements del Samhain. Barris, comunitats i famílies s’organitzen per a berenar o sopar junts en decorats «terrorífics» i disfressats de personatges de por.

A Europa encara es celebra el culte religiós de Tots Sants i Dia dels Difunts, i en algunes parts també el magusto (castanyada).

 

aixella i productes d’un sol ús en negre o taronja

Ofereixi als seus clients vaixella i productes d’un sol ús en negre o taronja.

 

Per què carbasses?

Una llegenda irlandesa diu que en morir Jack, un lladre i estafador, va ser condemnat a vagar eternament per les tenebres amb l’única il·luminació d’un carbonet encès que ell va dipositar dins d’un rave buit. Els irlandesos americans van substituir el rave per la carbassa, que era més comuna en la seva nova terra, i tot emulant la llegenda d’en Jack O’Lantern va néixer el mite de la carbassa de Halloween.

 

 garlandes de Halloween

Complementi les garlandes de Halloween amb espelmes per a aconseguir una ambientació perfecta.

 

Si vol fer una festa el 31 al més pur estil Halloween, li recomanem utilitzar les combinacions d’estovalles i tovallons d’un sol ús de colors negre i taronja amb plats a joc. Dins del nostre catàleg de Halloween també trobarà garlandes amb motius de carbasses i calaveres, i els nostres party packs decorats amb ratpenats, vampirs i carbasses. La resta d’ingredients són molts dolços, disfresses i, perquè no: castanyes torrades!

 

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar