Estrelles Michelin: Què fa que un restaurant sigui bo?

El dia 23 de novembre es va celebrar la presentació de la Guia Michelin 2017 d’Espanya i Portugal al Mas Marroch del Celler de Can Roca, on es van anunciar les estrelles atorgades enguany als restaurants peninsulars. Des d’aquí volem felicitar tots els restaurants premiats i també transmetre la nostra admiració als que no van obtenir estrella però hi optaven, i als que van assolir altres reconeixements com el Bib Gourmand, ja que això ja denota un altíssim nivell de qualitat.

 

Estovalles, vaixella, cadires, il·luminació… tot compta a l’hora de crear una experiència perfecta.

 

Per parlar de qualitat hem recorregut a un estudi publicat pel diari Georgia Straight (Vancouver) que preguntava a desenes de xefs i restauradors locals de diferents tipus «què diferencia un bon restaurant d’un d’excel·lent», per a compartir amb vostè algunes de les conclusions més rellevants:

  • Consistència i riquesa en els detalls

S’obvia que en un bon restaurant s’hi serveix bon menjar. Però un restaurant excepcional ha d’oferir alguna cosa més. Segons la majoria dels entrevistats, el que realment separa un bon restaurant d’un d’excel·lent és la consistència i l’atenció que posen en els detalls. Tot compta perquè una experiència sigui perfecta: el parament, la vaixella, la il·luminació, l’ordre, la neteja, la temperatura del local, el nivell de soroll, la música, les cadires, la distribució… Quan es tracta d’una actitud consistent, el nivell de servei es manté al llarg del temps i el client rep invariablement les mateixes atencions.

  • Bons ingredients, bons plats

La majoria dels restauradors entrevistats coincidien en que els ingredients de temporada i de qualitat extra contribueixen a elevar el nivell d’un restaurant. És bàsic disposar d’una xarxa de proveïdors fiables i constants en la qualitat dels seus productes.

  • Servei perfecte

El factor humà és crucial en l’experiència que es viu en un restaurant. La línia entre el dèficit i l’excés d’atenció és fina i trobar l’equilibri en el ritme de servei és l’art que dominen els bons restaurants. Quan l’equip de cuina i el de sala es compenetren, l’energia positiva es percep en l’ambient.

  • Alineat amb l’expectativa

El que fa que un restaurant sigui bo és que acompleixi la seva missió i serveixi el que s’espera. Un local de menjar ràpid que serveix ràpidament menjar saborós i calent és un bon restaurant. El servei, la decoració i el menjar han d’estar alineats amb el concepte del negoci perquè s’acompleixin les expectatives del client.

 

foto-blog-michelin2

El que realment fa que un restaurant sigui bo és que serveixi el que s’espera que serveixi.

 

Els subministraments per a l’hostaleria, la vaixella, el parament són part de la cadena d’engranatge d’un restaurant. Si vostè busca l’excel·lència en el seu negoci, a Garcia de Pou estem encantats d’acompanyar-lo.

 

 

 

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar