El distintiu FSC® certifica el compromís mediambiental de Garcia de Pou

Centenars de productes del nostre catàleg compten amb el certificat FSC®, un distintiu que assenyala que el paper i el cartró amb què s’han fabricat prové de boscos sostenibles. La fusta utilitzada és auditada per entitats de certificació durant tot el seu procés, per garantir que es respecten una sèrie d’estàndards mediambientals i socials. L’etiqueta FSC® és una de les més ben valorades, segons les organitzacions de consumidors.

L’organització no governamental FSC® (Forest Stewardship Council®) es va fundar a Toronto el 1993, de la mà d’ambientalistes i empreses de fusta. El seu objectiu era acabar amb la tala il·legal i descontrolada, que amenaçava amb la destrucció dels ecosistemes i comprometia les generacions futures. FSC® va començar a controlar i certificar una gestió sostenible dels boscos, per obtenir els recursos naturals.

Amb la certificació FSC® es poden demostrar les bones pràctiques a la cadena de subministrament d’un producte d’origen forestal, des del bosc fins a arribar al consumidor (Foto FSC® Milan Reška).

 

Els estàndards de FSC® contribueixen a protegir els hàbitats dels animals, conserven la biodiversitat, garanteixen la no-desforestació, protegeixen els drets dels pobles indígenes i asseguren un salari just i un entorn de treball segur per als treballadors. Això és tot allò que representa l’etiqueta FSC® que distingeix molts dels nostres productes.

Els nostres clients es preocupen per l’origen dels productes i les emissions de CO2 que generen.

 

Avui dia, tres de cada quatre consumidors prenen les seves decisions de compra sobre la base de motius ètics i de sostenibilitat, segons les organitzacions de consumidors. La disjuntiva entre sostenibilitat i preu a l’hora d’adquirir un producte també s’ha diluït. El 44% dels consumidors estan disposats a pagar més per un producte amb una certificació mediambiental verificada.

A Garcia de Pou fa temps que treballem en aquesta línia, de consciència mediambiental, i no concebem la fabricació de productes si no és des d’aquest punt de vista. N’és una prova la nostra col·lecció THEPACK®, d’envasos per a alimentació, íntegrament fabricada en cartró nano-micro ondulat i amb el certificat FSC®.

THEPACK®.

 

Una altra de les novetats del nostre catàleg, que disposa del certificat, són els gots «Plastic free», tant per a begudes fredes com calentes. Aquests gots d’un sol ús es poden reciclar tranquil·lament amb el paper i el cartró, ja que no s’ha utilitzat cap tipus de plàstic per fabricar-los.

FSC® utilitza a la seva pàgina web la imatge d’algun dels nostres productes, en aquest cas els gots «Plastic free», per parlar de l’ús promocional de la marca FSC®.

 

Actualment estem incorporant a aquesta família altres tipus d’envasos, com els envasos per a fregits, lliures de plàstic 100%, que conserven totes les propietats que requereixen aquest tipus de recipients, com ara la seva resistència a olis i greixos.

Disposem també d’una àmplia gamma de terrines per a gelats, gots, tovallons i estovalles, de la col·lecció «Double Point», amb aquest certificat.

Tovallons reciclats de Garcia de Pou amb la certificació FSC®.

 

Al mercat hi ha multitud d’etiquetes i distintius ecològics en els productes que consumim. Però sabem realment què signifiquen? Tots tenen la mateixa importància? Abans que res, cal distingir entre si es tracta de segells mediambientals rigorosos o simples logos dels anomenats «greenwashing», que només s’utilitzen per vendre més, aprofitant la sensibilització ciutadana. FSC® és una de les certificacions que cal tenir en compte, per la seva solvència, segons les organitzacions de consumidors.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar