Delivery: tendència gastronòmica de 2022

Que amb la pandèmia el delivery viuria un «boom», era d’esperar. El que potser era menys previsible és que el menjar a domicili es convertiria en la tendència gastronòmica destacada del 2022 i, segons sembla, ha arribat per quedar-se. El que va començar com una necessitat del sector de la restauració (amb els locals tancats a causa de les restriccions se les va haver d’empescar per a sobreviure) és ara un negoci a l’alça. I prova d’això és que ja no només trobem les propostes habituals, sinó que ara a més se sumen al delivery reconeguts xefs amb diverses estrelles Michelin. Es pot dir que el menjar a domicili viu la seva particular època daurada.

Un dels primers a fer el pas va ser el xef Dabiz Muñoz, que amb GoXo es va proposar portar les seves creacions a domicili. Qualsevol pot demanar un dels plats a casa i, seguint unes senzilles instruccions de preparació, jugar a ser el millor cuiner del món. El restaurant danès Noma, considerat actualment el millor restaurant del món, també s’ha pujat al carro, amb un servei d’hamburgueses gurmet, que podem degustar tranquil·lament a casa sense necessitat ni de treure’ns les sabatilles.

POPL és el nou projecte d’hamburgueses a domicili del grup Noma

 

Els xefs Paco Roncero i Ramón Freixa han obert aquest any un negoci especialitzat en burgers, un clàssic del delivery, en què destaquen l’«Hamburguesa de carrillera XXL» o l’«Hamburguesa cuatroquesos». Encara que no renuncien a oferir clàssics de la gastronomia espanyola, com la cua de toro, les croquetes o l’ensaladilla russa, i alguns plats innovadors com els «Filipinos de foie amb xocolata blanca i cardamom» o el «Roll d’alvocats a la brasa».

Amb dues estrelles Michelin cadascun, Paco Roncero i Ramon Freixa han obert el seu propi delivery

 

Xefs de renom, especialitzats en menjar mexicà o japonès, ofereixen en format delivery entrants d’alta cuina. Però si hi ha una proposta que destaca per la seva originalitat, és la que ha posat en marxa fa poc el reconegut xef malagueny Dani García, que s’ha aliat amb tres youtubers famosos, El Rubius, Vegetta i Willyrex, per llançar una nova línia de menjar inspirat en el món dels videojocs. Es pot demanar a domicili des d’una pizza quadrada al més pur estil Minecraft, fins a un «Gelat d’unicorn», de gerds, peta-zetes i una banya de xocolata.

El Rubius (al centre) amb el xef Dani García (dreta)

 

Encara que tots esperem que les restriccions d’aforament als bars i restaurants s’acabin per sempre, també és veritat que té la seva gràcia això de tastar un menú degustació del millor cuiner del món al saló de casa teva. I encara que ja sabem que no es pot portar tota l’experiència d’un restaurant d’aquest nivell a domicili, almenys sí que es pot portar una part del seu sabor.

Envasos multiusos per a delivery i take away de Garcia de Pou

 

Però perquè l’experiència sigui completa és important que els plats comencin a conquistar-te des que entren per la porta. Per això solen presentar-se amb un packaging espectacular i aquesta és, sens dubte, una de les claus del seu èxit. L’augment del delivery no només està acostant l’alta cuina a un públic més ampli, sinó que fa que es valorin per igual el contingut i el continent. N’és una bona prova una altra de les tendències gastronòmiques de l’any: els consumidors ja no només es preocupen per l’impacte mediambiental dels productes que consumeixen, sinó també que els envasos on els arriba el menjar siguin «eco-friendly». O el que és el mateix, reciclables, sostenibles i, per tant, ecològics.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar