El cotilló o com acomiadar l’any en gran

No hi ha persona al món que no celebri el cap d’any. Ja sigui per superstició, per marcar un canvi de cicle o simplement per haver assolit un any més, tots ho celebrem. Cadascú a la seva manera. Encara que a cada país hi ha arrelades unes tradicions, com la de besar-se als Estats Units, la de tocar una campana al Japó, trencar plats a la porta de casa a Dinamarca, menjar llenties a Itàlia o prendre raïm a Espanya. Però si hi ha un denominador comú a tot el món, és que la nit de Cap d’Any cal celebrar-la sense estar-se de res i, si pot ser, amb una bossa de cotilló a la mà.

La paraula «cotilló» és una paraula d’origen francès que originalment significava enagos o faldilla. Posteriorment es va fer servir com a denominació d’un tipus de ball, semblant al vals, amb el qual es tancaven determinades festes al voltant del 1700 a França. Sembla que, en aquells festejos, i quan arribava el moment de ballar el cotilló, s’acostumava a repartir alguns petits obsequis, com confetis, serpentines, xiulets i altres artefactes, per donar més alegria i animació a la vetllada. Aquest ball era una mena de final de festa. I així va ser com «cotilló» va passar a usar-se com a denominació dels obsequis, més que de la dansa en si mateixa.

Qui no ha acabat l’any i automàticament ha fet sonar amb totes les seves forces un espanta-sogres? Un cap d’any sense un collaret penjat al coll, un antifaç a la cara i un barret al cap, no sembla un cap d’any. El cotilló ja és una tradició nadalenca i hi ha alguns elements que no poden faltar si es volen viure al màxim les reunions amb amics i familiars.

Les bosses de cotilló són un clàssic també de Garcia de Pou. Tenim l’honor d’haver estat els primers a introduir-les al mercat espanyol fa gairebé seixanta anys i avui en dia seguim venent-les per tot el món. Sopi on sopi i vagi a la discoteca que vagi, les bosses de cotilló segur que estaran presents. Les nostres inclouen diferents articles graciosos i divertits que li permetran acomiadar l’any amb un somriure i passar-s’ho d’allò més bé.

En format individual, tenim diversos models en funció dels elements que inclouen: des de la bossa bàsica de cotilló «Eco Saint Tropez» i «Eco Royale»a la més completa bossa de cotilló «Riviera», amb objectes de luxe. També poden adquirir packs de cotilló per a 6, 10, 20 o 50 persones. O si ho prefereix, pot comprar els articles de festa per separat i encarregar-se d’omplir vostè mateix la bossa amb els objectes que més li agradin.

En té molts per triar, tants com li permeti la seva imaginació, encara que n’hi ha alguns que no poden faltar: espanta-sogres, trompetes, barrets, collarets de colors, globus, diademes, antifaços, confeti i serpentines. No dubti a encarregar les seves bosses de cotilló a la nostra botiga online, si no ho ha fet ja, i acomiadar aquest 2021 com es mereix.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar