cajas para pizza

Pizzes: abans es transportaven sobre el cap, ara en capses per a pizza

La pizza, fins i tot en els seus humils orígens ja era un fast food. Les capses per a pizza de Garcia de Pou, en el seu disseny bàsic, van il·lustrades amb colors blanc, verd i vermell. Deu ser perquè recorden a la bandera italiana?

Es casualitat que la pizza margarita també tingui aquests colors? Com a curiositat explicarem que la pizza tal com la coneixem ara va néixer a Nàpols a mitjans del segle XVIII. Expliquen que un flequer va obrir el primer «obrador de pizzes» on només es preparaven i s’enfornaven pizzes per a vendre-les pel carrer (nois joves les transportaven a sobre el cap mitjançant unes plaques rodones i anunciaven els ingredients als vianants). Aquests obradors especialitzats van donar peu al naixement del concepte de pizzeria moderna.

 

Capses per a pizza personalitzades

Capses per a pizza personalitzades. També podeu personalitzar les bosses SOS i les capses per a calzone.

 

Saben perquè la pizza de tomàquet, mozzarella i alfàbrega es diu Margarita? Doncs aquest primer obrador, al cap dels anys i ja amb la segona generació al capdavant del negoci tenia la fama de ser el lloc on es feien les millors pizzes del país. Així que quan els Reis Umbert I de Savoia i la seva esposa Margarita van visitar Nàpols el 1889, la Reina Margarita va demanar a Raffaele Esposito, gerent de l’obrador, que elaborés unes pizzes per a un banquet al palau. A la reina li van agradar tant les pizzes que li va fer una carta d’agraïment al famós pizzaiolo (elaborador de pizzes), i aquest li va tornar l’agraïment posant el nom «Margarita» a la pizza que tenia els colors de la bandera italiana.

 

Plats per a pizza i triangles

Plats per a pizza i triangles. En una porció de pizza hi reunim hidrats de carboni, fibra i proteïnes.

 

No obstant el naixement oficial de la pizza napolitana, existeixen dades que proven que ja fa 3.000 anys en vàries zones del Mediterrani es menjava el pa pla, sense llevat, i condimentat amb els ingredients que es tenien a l’abast: herbes, oli, all, formatge… El tomàquet, el pebrot i el blat de moro es van començar a fer servir quan, després del descobriment d’Amèrica i els seus exuberants aliments, es va normalitzar a Europa el subministrament d’aquests ingredients unes dècades més tard.

 

Tauletes per a pizza

Tauletes per a pizza. Aquests petits artefactes protegeixen les pizzes dels cops i els moviments durant el transport.

 

La coca de recapte, la torta cenceña, la piadina, fins i tot els pannekoeken flamencs, panqueques, creps, i els bing a la Xina, són varietats d’un aliment que sempre ha acompanyat la humanitat i ens ha omplert l’estómac de forma ràpida, fàcil i, essent un aliment saborós i nutritiu, no té més pretensions que facilitar un mos, un dinar o un sopar informal.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar