Centra García de Pou

L’ampliació de la central Garcia de Pou a Ordis pren forma

Les obres d’ampliació de les instal·lacions de la nostra central d’Ordis avancen a bon ritme. Hem aixecat dues naus amb l’objectiu d’optimitzar la zona de magatzem i preparació de comandes, de manera que doblarem la capacitat d’emmagatzematge, tindrem més fàcil accés a un nombre més elevat de referències i optimitzarem la preparació directa de comandes. L’objectiu final és garantir l’abastiment immediat als nostres clients, sigui quin sigui el volum demanat, i minimitzar el temps de preparació de comandes.

Una de les naus acollirà un magatzem autoportant amb cinc màquines d’última tecnologia japonesa del fabricant Daifuku, específica per a logística d’altes prestacions. Ja s’hi han aixecat les màquines i s’està treballant en el premuntatge i en la instal·lació del sistema elèctric, de manera que en poc més d’un mes preveiem que estigui finalitzada. Interiorment, aquesta nau constarà de 5 passadissos amb 20 files de prestatgeries de 9 pisos.

L’altra serà una nau per a expedicions i constarà de tres plantes amb espai per albergar 500 referències a doble palet (és a dir un estocatge de 1.000 palets). La planta baixa o planta 0 serà la de les expedicions pròpiament, allà on arribarà el gènere de totes les naus de Garcia de Pou i hi haurà les sortides a través de 30 classificadors i 12 molls de càrrega immediata. S’hi utilitzarà un sistema automàtic de vehicles transferidors «STV» per a una òptima preparació de les comandes, i un sistema automàtic de classificació; un complex circuit de cintes transportadores recollirà els productes a la seva ubicació i els portarà fins la zona de picking (planta 1), on un operari estarà preparant la comanda. En aquesta zona hi haurà 8 files de preparació de comandes amb un total de 500 punts de recollida de caixes. I encara hi haurà una planta -1 on hi haurà tot el transport continu fent de connexió entre el magatzem autoportant actual i el que s’està construint. El 95% de l’estructura d’aquesta nau ja està acabada i únicament faltarà finalitzar la pavimentació de les tres alçades i els tancaments.

García de Pou - Ordis

La central d’Ordis creixerà amb aquesta ampliació prop de 15.000 m2, que s’afegiran als 35.000m2 de magatzem actuals i ens permetrà acollir vora 23.000 palets més de producte acabat (22.000 a la nau autoportant i 1.000 a la d’expedicions).

Essent fidels als criteris de sostenibilitat i ecologia que caracteritzen la nostra empresa, una partida important del pressupost d’aquest gran projecte d’ampliació es destina a la instal·lació de plaques solars que alimentaran d’energia 100% renovable la maquinària, ja per sí mateixa energèticament eficient. El sostre de la nau d’expedicions es recobrirà de plaques solars alhora que els translevadors seran de baix consum.

Ben aviat l’ampliació de Garcia de Pou serà una realitat. Podrem oferir un millor servei i una més ràpida resposta als nostres clients, aconseguint al mateix temps que el nostre creixement en estructures suposi un impacte mínim pel que fa a energia.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar