COM ACONSEGUIR QUE ELS VOSTRES CÀTERINGS IMPACTIN

Menjar bé sempre ha estat considerat com un plaer i, en general, és una experiència anhelada per la majoria.

Deia el xef James Beard: «El menjar és el nostre terreny comú, una experiència universal.»

S’espera que els serveis de càtering proporcionin la mateixa excel·lent experiència que l’expectativa que tenim d’un restaurant, amb la dificultat afegida que la vivència culinària s’esdevé en espais de múltiples formes i condicions, i amb tempos totalment diferents. Què us hem d’explicar!

Per si no heu tingut temps de posar-vos al dia, us fem cinc cèntims de les tendències a tenir en compte si esteu al sector del càtering.

EXPERIÈNCIES EXÒTIQUES

Els consumidors estem cada cop més oberts a provar nous sabors i fins i tot ja ens hem fet fans d’alguns plats que ens arriben d’altres països: sushi, guacamole, tzatziki, humus, etc. El que té molt d’èxit últimament són els bufets amb racons exòtics on els usuaris poden viure l’experiència de tastar receptes genuïnes de diferents països en un mateix lloc: racó japonès, racó mexicà, racó tailandès, racó americà…

PRODUCTES LOCALS

En alguns càterings els comensals han viatjat des de lluny i desitgen acabar l’esdeveniment per a poder explorar la regió. Doneu-los l’oportunitat de conèixer quelcom de la gastronomia local i oferiu-los plats que només degustaran en la vostra zona. Contacteu amb productors de proximitat i penseu receptes típiques perquè els assistents a l’esdeveniment tinguin un primer contacte amb la cultura gastronòmica de la vostra àrea.

MENÚS SALUDABLES

Tenint en compte que en general anem aprenent ràpidament sobre nutrició i com cuidar-nos una mica millor, incorporeu receptes per a consumidors preocupats per la seva alimentació i que no hagin de renunciar als seus bons hàbits pel fet de participar en un esdeveniment. Penseu en plats baixos en greixos, vegetarians, sense gluten, sucs i batuts vitamínics, etc. Als usuaris els encantarà.

Un consell : Comuniqueu els beneficis dels plats mitjançant pissarretes (calories, baix en sal, plat vegetarià, ric en vitamina C, etc.)

SERVEI FOODTRUCK

És tendència gaudir del menjar acabat de fer i ben calent, fins i tot enmig d’un esdeveniment. Un foodtruck pot ajudar-vos a resoldre el problema de la immediatesa oferint alguns plats acabats de fer.

Un consell: Si voleu que la part del càtering sigui un esdeveniment en sí mateix i contribueixi a reforçar el branding de l’empresa organitzadora, porti el seu xef perquè prepari alguns plats in situ. Una classe interactiva de cuina local pot ser una experiència que els assistents recordaran durant molt de temps.

SENSIBILITZATS AMB EL MEDI AMBIENT

Cada cop més empreses es mostren sensibilitzades amb el medi ambient i els càterings han de ser capaços d’alinear-se amb aquest missatge.

Penseu en envasos, tovallons i recipients de material reciclat biodegradable. És un valor afegit comunicar als clients la donació d’excedents de menús a ONGs locals i al Banc d’Aliments.

Post Anterior Post Següent

També et podria agradar