Cartes 0 – Mantelins 1

L’estil vintage s’imposa com una nova solució per a la restauració. I és que si fins ara ens sobtava anar a un restaurant on ens «cantessin» la carta com a única alternativa gràcies a la memòria prodigiosa de bona part dels cambrers, ara és un nou requeriment «desescalat». «Nen, vols deixar estar la carta i seure bé!», és una expressió que ja no sentim, bàsicament perquè amb les mesures de prevenció del Covid 19 tenir carta als restaurants està prohibit. La finalitat és evitar el contacte entre les mans i una superfície que passaria per massa dits al final del dia.

Imaginació és poder i innovació. Mentre l’anomenada nova normalitat deixi de ser anormal cal buscar alternatives per si els cambrers un dia queden afònics. De fet, amb l’adveniment de la pandèmia del COVID-19 ja s’observaven o es començaven a intuir molt dels canvis que ara s’han accelerat. I és que, a vegades, les coses vénen per quedar-se una temporadeta. Per tant, quines opcions té la restauració per facilitar la informació gastronòmica amb la màxima seguretat per a tothom?

Continuar llegint

Reinventar-se en temps de pandèmia

Si hi ha un sector que tots estem esperant amb ànsies la seva reobertura, aquest és sens dubte el de l’hostaleria i la restauració. Després del període de confinament provocat pel COVID-19, la tornada progressiva a la normalitat exigeix mesures que van des dels serveis de menjar per emportar fins a la limitació dels aforaments i, per descomptat, l’adopció de mesures per garantir la seguretat i higiene dels clients.

Davant aquesta situació molts restaurants s’han adaptat ràpidament optant per alternatives com el “Take away” i el “Delivery” com una nova oportunitat en els seus negocis. I és que en temps de dificultats toca reinventar-se.

Continuar llegint

Confinament de paper

Confinament. Una de les paraules de l’any 2020 juntament amb «epidèmia» i «coronavirus». I confinament és entre altres coses sinònim de mirar sèries i, com que no es pot sortir més enllà del balcó o del jardí en el millor dels casos, per anar a un restaurant només resta encarregar menjar a domicili. I també fer esport, és clar, tot i que n’hi ha que en comptes de fer maratons pel passadís les fan, com dèiem, de sèries.

Les maratons de sèries i el creixement en la demanda del menjar a domicili s’assemblen més que no pugui semblar. I no pas pel fet que sigui molt còmode encarregar menjar per veure una sèrie, sinó perquè parlem de dos sectors que s’han hagut d’adaptar a uns determinats canvis d’hàbits en el consum.

Continuar llegint

O vas o no vas i si no vas, vénen

Un món que corre. I cada vegada més ràpid. Gent amb poc temps o gent que no sap tenir més temps. Millennials instal·lats en noves maneres de viure –per cert, les discoteques estan tancant en cascada perquè la gent ja no lliga anant a moure l’esquelet–, seguits de la generació Z que igualaran o superaran l’hàbit. Persones que precisament de tan estressades que viuen necessiten fer ioga abans que relaxar-se cuinant.

Respirar conscientment, aquietar la ment, i viure l’ara i aquí recomanen els coach de torn i els experts en espiritualitat. Sigui com sigui, la realitat és la que és i cada vegada més gent tira de menjar per emportar quan la gana truca a l’estómac. El take away també forma part de l’ara i aquí perquè cada vegada té més demanda i el seu creixement no sembla que s’hagi d’aturar a curt termini.

Continuar llegint

Jugar-s’ho tot a una carta

Un moment estimulant és, per exemple, quan un no s’havia fixat en determinades coses i, de cop i volta, algú els hi fa descobrir. Preguntar-se el perquè de les coses és un exercici molt sa. Per exemple, per què una web funciona més que una altra? Per què un bon publicista dissenya la creativitat d’un anunci d’una determinada manera? Per què un fotògraf enquadra d’una manera i no d’una altra? Al final del dia ens passen per davant centenars, milers d’impactes visuals i saber captar l’atenció i optimitzar l’efecte és més important que mai.

Preguntem-nos, per tant, què distingeix una bona d’una mala carta en un establiment de restauració? Una bona o mala carta en una de les nostres pissarres de Garcia de Pou, per exemple, es distingeix per diversos elements gràfics, sí, però també de distribució de la informació.

Continuar llegint

El poké arriba surfejant en els nostres bols Bionic i Areca

Ara que sembla que tothom que vulgui tenir una cita ho ha de fer via Internet el que cal és, sobretot, sorprendre a la primera. No us heu vist mai. No podeu fallar. I sorprendre sovint vol dir ser original o estar a l’última. Potser has decidit – millor dit, aconseguit – quedar per sopar i proposes anar a menjar un poké per emportar o a un restaurant.

Poké? Sí, poké. Una moda? Vés a saber. Potser ha arribat per quedar-se com sembla que passa amb el ceviche sud-americà. Cada vegada hi ha més fans del ceviche i ara arriba un competidor: el poké. I arriba surfejant, perquè ve de Hawai. Com el ceviche, la base és peix cru macerat i condimentat, un plat típic dels pescadors d’aquelles illes del Pacífic que s’acompanya de moltes maneres: amb alvocat, arròs, quinoa, algues, mango, cogombre, enciam, edamame…i rematat amb una salsa com ara de soja tot i que hi ha múltiples opcions. Com a combinació està al servei de la imaginació i és un plat molt complet i saludable.

Continuar llegint

Novetats del catàleg 2019/2020 (IV)

Amb el post d’aquesta setmana volem acabar de presentar les novetats del nostre catàleg. Com hem anat veient en els últims lliuraments, les noves incorporacions tenen un marcat caràcter ecològic i representen una gran aposta de Garcia de Pou per la sostenibilitat dels nostres productes.

En aquest sentit, una de les novetats és l’ampliació de tota la gamma de canyetes de paper, fabricades amb cel·lulosa resistent als líquids i amb un envàs ecofriendly de cartró. Oferim diversos models: flexibles o rectes, gruixudes per granissats o de mida estàndard, curtes per a còctel, enfundades i sense enfundar, amb o sense cullereta… amb nous assortiments i amb algun model infantil.

Continuar llegint

melamina negra

NOVETATS DEL CATÀLEG 2019/2020 (III)

Continuem presentant més novetats del nou catàleg de Garcia de Pou. En aquesta ocasió volem presentar alguns dels elements de parament de la llar i vaixelles elegants, reutilitzables i robustes, que tenim a la seva disposició.

Li proposem una col·lecció bufet en acer galvanitzat que resulta ideal per a preparar taules, aparadors i cantines amb un aspecte retro i campestre, així com una nova línia de melamina en negre amb ratlla marró orientada a hotels, restaurants i càterings, que manté l’aspecte elegant de la porcellana alhora que incorpora un toc més modern.

Centrant-nos en la col·lecció en acer galvanitzat, observem com la composició metàl·lica ofereix un acabat rústic i original. Aquest acer ha estat tractat amb un lacat especial per a obtenir una millor resistència al desgast i permetre el contacte alimentari. Es compon de tres safates rodones, una gerra, una safata oval i un gotet truncat, col·lecció perfecta per a utilitzar en bufets i servei de taula, i que pot contenir tot tipus d’aliments i coberteria.

Continuar llegint

Cubiertos PLA Biodegradables

NOVETATS CATÀLEG 2019/2020 (II)

En aquesta nova entrega de novetats, parlarem dels nous productes, pensats per a oferir les millors prestacions i que, al mateix temps, siguin el màxim de respectuosos possible amb el medi ambient. Destaquem les coberteries, bols per amanida, gots i suports per a petits recipients en materials biodegradables.

Amb l’objectiu de complir amb la nova Directiva Europea de reducció de plàstics d’un sol ús, que entrarà en vigor el 2021, ens centrem en materials sostenibles, és a dir, que provenen de recursos renovables.

En aquesta ocasió, els presentem tres materials alternatius als derivats del petroli. Tot i ser molt diferents entre ells, tots tres són considerats materials ecològics, ja que són 100% biodegradables, per tant, respectuosos amb el medi ambient i lliures d’additius i tòxics.

Continuar llegint

like linen vichy

Novetats catàleg 2019/2020 (I)

El nou catàleg de Garcia de Pou ja és un realitat: una proposta amb més de 300 nous productes i 5000 referències ja consolidades, en què apostem per la línia ecològica i pels articles fabricats amb materials sostenibles, reciclables i biodegradables.

En primer lloc, ens agradaria destacar el nou disseny “Vichy” de Like-Linen, un disseny clàssic que imita les estovalles de tela amb la finalitat d’evocar la cuina casolana i tradicional. Aquest joc de tovallons, individuals i rotlles d’estovalles de gran qualitat, estan fabricats en Spunlace, un complex compost de viscosa i cel·lulosa. Aquest material els fa resistents i agradables al tacte, i fa que semblin fets de teixit tèxtil. A més a més, tant la matèria prima com les tintes són biodegradables i compostables, així doncs, contribueixen a la preservació del medi ambient.

Continuar llegint